Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2015-12-17

A A A POLEĆ DRUKUJ

Pracodawcy i pracownicy przy wigilijnym stole

 

Świąteczne spotkania na stałe wpisały się już w kalendarz imprez firmowych. Wigilie pracownicze to doskonały moment, by podsumować rok, podziękować pracownikom za dotychczasową współpracę oraz złożyć sobie życzenia. To także idealny sposób na budowanie wizerunku pracodawcy oraz podniesienie prestiżu firmy – nie tylko poprzez wybór odpowiedniego miejsca, ale także przez pryzmat serwowanych na wigilii dań. Specjaliści Sodexo Prestige radzą, na co na co warto zwrócić uwagę przygotowując eleganckie,  świąteczne przyjęcie dla pracowników.

 

Grudzień to pora przedświątecznych spotkań firmowych. Pracownicy bardzo na nie czekają, bo jest to czas integracji zespołu, okazywania sobie serdeczności i wzajemnego przywiązania. Zorganizowanie przyjęcia dla pracowników jest również formą podziękowania za ich całoroczny wysiłek w realizację powierzanych im zadań. Wigilie pracownicze stanowią także istotny element budowania wizerunku pożądanego pracodawcy. To czas kiedy firmowa sala konferencyjna zamienia się w odświętne miejsce. Konferencyjne stoły, przy których na co dzień odbywają się biznesowe spotkania, zamieniają się w wigilijne. Uroczystego charakteru dodają kolorowe ozdoby świąteczne, obrusy, eleganckie zastawy stołowe i obowiązkowe choinki. Ogromne znaczenie ma także profesjonalna obsługa kelnerska.

 

Z danych firmy cateringowej Sodexo Prestige, która obsługuje największe i najważniejsze rangą wydarzenia w Polsce wynika, że Polacy są mocno przywiązani do tradycyjnej polskiej kuchni. W restauracji zlokalizowanej na PGE Narodowym, już od jesieni kucharze przygotowują bogatą ofertę wigilijną, która jest odpowiedzą na potrzeby i oczekiwania najbardziej wymagających klientów.

 

„Na wigilie, oprócz ulubionych pierogów, planujemy różnorodne potrawy – od klasycznych, przygotowywanych według tradycyjnych receptur, po nowoczesne, pełne nieoczekiwanych smaków. Zmienia się podejście do ryby. Coraz częściej, zamiast tradycyjnego karpia, wybierany jest sandacz i sum. Na stołach pojawiają się również danie mięsne. Dużą popularnością cieszy się kaczka confit z musem z pieczonych jabłek. Dla tych, którzy chcą połączyć tradycję z nowoczesnymi smakami, przygotowaliśmy w tym roku krem z kiszonej kapusty z kiełbasą jagnięcą oraz sandacz w sosie z trawy żubrowej.” – powiedział  Leszek Rułka, Szef Kuchni Sodexo Prestige na PGE Narodowym.

 

Świąteczne przyjęcie można urządzić w siedzibie firmy. Ale jeszcze bardziej podniosłego charakteru nabierze takie spotkanie zorganizowane poza biurem, w atrakcyjnym i wyjątkowym miejscu jak np. loża VIP na PGE Narodowym. Inwestując środki w firmową wigilię, warto skorzystać z wiedzy i doświadczenia kucharzy oraz specjalistów od organizowania przyjęć i bankietów. Dobrze przygotowane świąteczne spotkanie sprawi pracownikom radość, poczują się bardziej docenieni, co wpłynie na ich mocniejsze utożsamienia się z firmą.

 





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS