Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2023-11-14

A A A POLEĆ DRUKUJ

Rozgrzany Listopad powraca – a wraz z nim aromatyczne (roz)grzańce

 

Jak umilić sobie zimne, jesienne wieczory? Najlepiej udziałem w listopadowym festiwalu grzańców w Manufakturze! Aromatyczne herbaty, słodkie owocowe syropy, zioła i przyprawy – sprawdźcie oryginalne propozycje z 17 lokali na rynku.

Rozgrzany Listopad

6-30.11, wybrane lokale na rynku Manufaktury

2. edycja jesiennego festiwalu Manufaktury powiększyła się o kilku uczestników. W tym roku aż 17 lokali na rynku Manufaktury przygotowało nie tylko znane i lubiane grzańce, ale też nowe, autorskie wariacje na temat tego zimowego napoju.

Al Dente proponuje rozgrzewającą herbatę brzoskwiniową na bazie naparu earl grey z puree brzoskwiniowym, syropem z gruszki, pomarańczą i czarną porzeczką. Z kolei w Bawełnie spróbujecie rozgrzewającej herbaty z owocami, cytrusami, miodem, sokiem z grejpfruta, a także cynamonem, goździkami i rozmarynem. Herbata dostępna jest także z dodatkiem rumu Havan Especial. Dla fanów winnych smaków Bawełna przygotowała także opcje z czerwonym winem Faustino Tinto Tempranillo z cytrusami, miodem i korzennymi przyprawami.

Kilka ciekawych propozycji czeka też w Bobbym Burgerze. Klasyczna herbata zimowa z miodem, pomarańczą, cynamonem i goździkami. Kawosze mogą spróbować kawy zimowej z dodatkiem smakowego likieru i bitej śmietany czy czegoś mocniejszego – grzanego wina, grogu czyli grzańca na bazie rumu z sokiem z cytryny, miodem, cynamonem i goździkami, a także grzanego Aperola. W Galicji iście zimowe klimaty, a to za sprawą grzańca na bezalkoholowym czerwonym winie z syropem z ciasteczek korzennych, z dodatkiem pomarańczy i truskawki. W Ganeshu czeka Rubani Drink, czyli napar z aromatycznym imbirem, orzeźwiającą trawą cytrynową, a także miodem i cytrusami. Kaukaz oferuje różnorodne zimowe umilacze: herbata sezonowa ze specjalnie dobranych mieszanek ziół i suszonych owoców, a także grzaniec na bazie wina z granatu, z goździkami, cynamonem i pomarańczą.

Ekipa La Vende przygotowała szeroki wachlacz rozgrzewających napojów. Począwszy od smakowych herbat z aromatycznymi, owocowymi syropami, przez bezalkoholowe grzańce na bazie soków owocowych z dodatkiem korzennych przypraw, a także grzańce winne z owocami i mieszankami przypraw. Z kolei w Pizza Hut spróbujecie otulających herbat, grzanego wina (białego i czerwonego), a także autorskiej zimowej lemoniady. Podwójnie rozgrzewająco będzie w Rajskim Manu, które przygotowało wariacje na temat zimowej herbaty, w wersji z prądem i bez. Obie mają dodatek świeżego rozmarynu, pomarańczy, goździków, musu truskawkowego oraz miodu z lokalnej pasieki

Cztery różne propozycje czekają w Szpulce: herbata z owocami lub z dodatkiem rumu, a także grzane czerwone wino dodatkami, w wersji mocnej z rumem Havana Especial. W restauracji Hot Spoon spróbujecie czegoś bardziej egzotycznego, czyli herbaty mango spicy, na bazie czarnej herbaty z syropem mango, imbirem i pomarańczą. W Tawernie dwie propozycje: grzaniec na bazie białego wina z gruszką i syropem z kwiatu bzu, a także spiced apple tea z rozgrzewającym syropem i sokiem jabłkowym.

Whiskey in the Jar zaprasza na jesienną wariację, czyli Hot Irish Cherry z wiśniami, pomarańczami, sokiem jabłkowym i czekoladą. Własne propozycje przygotowała też restauracja Zielona – tam spróbujecie grzańca bezalkoholowego „szarlotka” na bazie soku jabłkowego, plastrów jabłka, przypraw korzennych i cynamonu, a także wersji na białym winie.

Własne propozycje przygotowali też Yarsa, Seafood oraz Pijana Wiśnia.

Festiwal (roz)Grzańców potrwa do końca listopada.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS