Charakterystyczny, kwaśny smak żurku jest obecny w polskiej kuchni od wielu lat. Jednak w różnych regionach panie domu urozmaicają go odmiennymi dodatkami. Jednym z nich są suszone grzyby, które dodają żurkowi niezwykłego aromatu. Tuż przed Wielkanocą marka WINIARY – ekspert w dziedzinie tradycyjnych, polskich smaków - proponuje nowy Żurek z grzybami, dzięki któremu każdy obiad nabierze świątecznego charakteru.
Nowy Żurek z grzybami WINIARY powstał poprzez wzbogacenie znanego i lubianego Żurku WINIARY o dodatek grzybów. Takie połączenie smaków nawiązuje do regionalnych tradycji kulinarnych, do których coraz chętniej powracamy.
Produkt rozszerza ofertę zup do gotowania Standard tworzącą zestaw podstawowych smaków, bez których trudno wyobrazić sobie domowe obiady – Barszcz Biały, Barszcz Czerwony, Krupnik Polski, Pomidorową z makaronem, Rosół z kury z makaronem, Zupę Fasolową, Zupę Grochową, Zupę Jarzynową, Zupę Ogonową i… klasyczny Żurek, do którego dodatki można wybrać samodzielnie.
Tak, jak wszystkie zupy marki WINIARY Żurek z grzybami nie zawiera konserwantów.
Żurek z grzybami WINIARY dostępny jest w cenie 1,50 zł.
***
WINIARY to marka znana Polakom od ponad 60-ciu lat, a sygnowane nią wyroby są synonimem doskonałego połączenia tradycyjnego polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. Oferta WINIARY to około 200 różnych wyrobów kulinarnych, takich jak: zupy, buliony, sosy, fixy, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele oraz budynie. WINIARY zaspakajają potrzeby zarówno wielbicieli kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej oraz wszystkich tych, którzy na gotowanie mają coraz mniej czasu.