Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2021-02-26

A A A POLEĆ DRUKUJ

Idealny dodatek do przekąsek dla małych i dużych

 

Chyba każdy z nas ceni sobie rodzinne wieczory w towarzystwie bliskich, dobrego filmu i… czegoś smacznego do przegryzienia. To idealna okazja żeby odpocząć po długim dniu i spędzić czas z najbliższymi. Nie od dziś wiadomo, że odpowiednie przekąski potrafią łączyć pokolenia… Ale co takiego warto przygotować, żeby zajadali się zarówno najmłodsi, jak i ci trochę starsi?

Co kocha każde dziecko? Słodycze i… ketchup! Nie da się ukryć, że wśród dorosłych także znajdzie się całkiem sporo wielbicieli tego popularnego sosu. Dlatego z pewnością jest to idealny dodatek do przekąsek dla całej rodziny. W tym przypadku doskonale sprawdzi się Ketchupik Kielecki, który nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów, a swój delikatny smak zawdzięcza dodatkowi przecieru z jabłek. Do jakich przepisów warto go wykorzystać?

Brokułowo-ziemniaczane paluszki

Poniższy przepis to doskonały sposób na przemycenie warzyw do posiłku najmłodszych. Ta pyszna przekąska jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie dostarczy prawdziwą feerię smaków..

Potrzebne składniki:

·        pół brokułu

·        5 ziemniaków średniej wielkości

·        3 łyżki startego parmezanu

·        garść posiekanego szczypiorku

·        2 jajka

·        bułka tarta

·        sól, pieprz

·        Ketchupik Kielecki

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie do drugiego garnka z wrzącą wodą wkładamy różyczki brokułu i gotujemy przez ok. 6 minut, a następnie drobno siekamy. Ugotowane ziemniaki ugniatamy na gładkie puree i dodajemy brokuł, jajko, starty parmezan oraz szczypiorek. Mieszamy, po czym formujemy z masy niewielkie, podłużne krokiety. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko. Warzywne paluszki obtaczamy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru. Podajemy z Ketchupikiem Kieleckim oraz innymi ulubionymi sosami.

 

Zapiekanki, które nigdy się nie nudzą

Zapiekanki z pieczarkami to rozwiązanie w sam raz dla osób, które chcą spędzić w kuchni jak najmniej czasu, ale mimo to osiągnąć bardzo pyszny efekt. Z pewnością nawet wymagający smakosze będą zadowoleni z takiej przekąski!

Składniki potrzebne do przygotowania czterech zapiekanek:

·        2 małe bagietki przekrojone na pół

·        12-15 pieczarek

·        4 plasterki żółtego sera

·        mała cebula

·        sól, pieprz

·        ok. 3-4 łyżki masła 

·        Ketchupik Kielecki

Zaczynamy od pokrojenia cebuli w drobną kostkę i podsmażenia jej na maśle. Pieczarki myjemy i także kroimy w kostkę, a następnie dorzucamy je do cebuli i smażymy przez około 5-7 minut lub do odparowania wody. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Bagietki smarujemy masłem, układamy na nich ser i pieczarki. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 10 minut. Dekorujemy Ketchupikiem Kieleckim, a na koniec zjadamy ze smakiem.

Sugerowana cena Ketchupiku Kieleckiego: 5,40 zł brutto/ 500 g





Słowa kluczowe:WSP Społem

Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS