Letnia metamorfoza Teraz podczas zakupów w gąszczu produktów umieszczonych na sklepowych półkach bez trudu znajdziesz ulubiony Fix Knorr. Nowe opakowanie to nie tylko czytelniejsza nazwa i apetyczne zdjęcia ale również pomoc w domowym przyrządzaniu posiłków. Na opakowaniu znajdziesz listę produktów niezbędnych do przyrządzenia potrawy, która raz na zawsze uwolni cię od wielokrotnego dokupowania składników, o których zapomniałeś. Przepis umieszczony z tyłu paczki krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przyrządzenia potrawy, a praktyczne porady ekspertów kulinarnych przydadzą się w zdobywaniu przydatnej wiedzy na temat gotowania.
Świadome odżywianie
Nowe wcielenie Fixów Knorr to nie tylko odświeżenie wyglądu, ale również ukłon w stronę osób ceniących sobie świadome odżywianie i wybór składników. Na odwrocie opakowania znajduje się duża tabela, zawierająca wartość odżywczą produktu oraz przyrządzonego wg przepisu dania. Eksperci marki Knorr od dawna pracują nad obniżaniem dodatku soli – składnika, który należy ograniczać w codziennej diecie. Unikalne kompozycje przypraw, ziół i warzyw w naszych produktach sprawiają, ze ich smak jest teraz jeszcze lepszy. Obecnie 100% Fixów Knorr nie zawiera dodatku glutaminianu sodu, skrobi modyfikowanej oraz sztucznych barwników. Wszelkie zmiany w recepturach odbywały się pod czujnym okiem Piotra Murawskiego, szefa kuchni marki Knorr, który czuwał, aby ulepszone produkty nie tylko miały doskonały smak, ale również, trafiały w gusta polskich smakoszy.
Smak dojrzewający w słońcu
Wszystkie zioła i warzywa wchodzące w skład produktów Knorr rosną i dojrzewają w słońcu. Do ich produkcji nie używamy żadnych roślin szklarniowych, których wzrost i dojrzewanie przyspieszono w sztucznych warunkach. Wszystkie nasze zioła i warzywa pochodzą z otwartych upraw i są zbierane w sezonie, czyli najbardziej optymalnym dla nich okresie, kiedy osiągają pełnię smaku. Następnie surowce te poddawane są procesowi suszenia – jednej z najstarszych i najbardziej naturalnych metod utrwalania żywności. Dzięki temu składniki produktów Knorr zachowują naturalny smak i aromat.
Czy wiesz, że…
Suszenie to jeden z najstarszych i najbardziej naturalnych sposobów utrwalania żywności. Pierwotne ludy suszyły trawy, zioła, korzenie, jagody i mięso przez umieszczenie ich w słońcu. Nauczyły się, że suszenie pozwala na zachowanie zapasów żywności na zimową porę, kiedy tej żywności wcześniej brakowało. Ale powodów, dla których stosuje się obecnie proces suszenia jest znacznie więcej. Suszona żywność nie tylko ma dłuższy termin przydatności do spożycia i nie wymaga dodawania konserwantów, ale również na dłużej zachowuje swój smak i aromat, jest łatwiejsza w użytkowaniu, a nawet może mieć mniejszy wpływ na środowisko naturalne.