Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2011-02-24

A A A POLEĆ DRUKUJ

SOSER marki WINIARY – idealne dopełnienie sosu

150x110

Polacy uwielbiają sosy. To właśnie one sprawiają, że tak lubiane przez nas dania mięsne smakują jeszcze lepiej. Najczęściej używany w polskiej kuchni jest sos pieczeniowy, jednak jego przygotowanie nie należy do najprostszych. Nowy produkt marki WINIARY – SOSER sprosta temu wyzwaniu!

SOSER to coś więcej niż sos pieczeniowy. To uniwersalna baza, która nadaje smak i poprawia konsystencję domowego sosu. Próżno szukać na opakowaniu rozbudowanej instrukcji zastosowania produktu. Tym, co nas ogranicza jest wyłącznie nasza pomysłowość.

SOSER można używać na wiele różnych sposobów. Rozmieszany z wodą doskonale sprawdzi się jako baza do duszenia mięsa. Jest też idealny do doprawienia i zagęszczenia sosu z pieczonego mięsa. Natomiast użyty podczas smażenia, podkreśli smak potrawy. SOSER idealnie komponuje się z najczęściej wybieranymi przez Polaków mięsami, czyli z drobiem, schabem i wołowiną – w każdej postaci! A jeśli lubisz polać mięso sosem już bezpośrednio na talerzu, to wystarczy wymieszać 3 łyżki produktu SOSER w 300 ml zimnej wody, pogotować kilka minut i sos pieczeniowy już jest gotowy. Warto podkreślić, że SOSER nie zawiera dodatku glutaminianu sodu i konserwantów.

Gęstszy? Rzadszy? Mocno przyprawiony? Delikatniejszy? Jaki sos lubisz najbardziej? Dzięki praktycznemu opakowaniu - kontenerkowi, SOSER można dozować według własnych preferencji. Ogranicza nas tylko nasza kulinarna wyobraźnia.

Ta mnogość możliwości, jakie daje SOSER, to przede wszystkim zasługa wyników badań konsumenckich. Byliśmy zaskoczeni efektami uzyskanymi podczas testowania produktu przez nasze Konsumentki, które szybko zasugerowały nam, jak szerokie zastosowanie ma taki uniwersalny produkt. Panie, korzystając ze swojego kulinarnego doświadczenia, pokazały nam, jak ważne jest to, aby pozostawić im pole do popisu, a one same najlepiej wykorzystają cały potencjał, który drzemie w produkcie SOSER – mówi Katarzyna Sadowska, Marketing Culinary marki WINIARY.

SOSER to produkt przeznaczony zarówno dla doświadczonych miłośników gotowania, jak i amatorów, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni. Każdy z nich z pewnością szybko odnajdzie swój ulubiony sposób na wykorzystanie nowego produktu marki WINIARY i doceni jego możliwości. Dla początkujących doskonałą pomocą będzie także strona internetowa www.winiary.pl, na której znajduje się wiele cennych wskazówek i wspaniałych przepisów, również z wykorzystaniem produktu SOSER.

Sugerowana cena produktu w ekonomicznym kontenerku 150g to 4,50 PLN. Produkt nie zawiera dodatku konserwantów i glutaminianu sodu.

Marka WINIARY poleca proste i sprawdzone przepisy na pyszne dania
z wykorzystaniem produktu SOSER

Rolada z polędwiczek z mozzarellą
(4 porcje)

3 łyżki produktu SOSER WINIARY
600 g polędwiczek
100 g bekonu w plastrach
100 g suszonych pomidorów
1 kulka sera mozzarella
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oleju
sól, pieprz

Polędwiczki naciąć wzdłuż, lekko rozbić, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie wysmażyć boczek. Pomidory pokroić w paseczki, a ser w plastry. Na mięsie ułożyć bekon, pomidory i ser, posypać natką pietruszki, zwinąć i spiąć lub obwiązać nicią. Całość oprószyć solą i pieprzem. Około 15 minut obsmażać ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Wlać 200-300 ml wody, wsypać SOSER, rozprowadzić. Dusić razem 5 minut. Polędwiczki pokroić ukośnie. Podawać z sosem, kaszą i buraczkami.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 15 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1965 kcal
  • 1 porcja 491 kcal

Medaliony z indyka z ananasem
(4 porcje) 

3 łyżki produktu SOSER WINIARY
450 g fileta z indyka
1 łyżeczka mąki pszennej
3 łyżki oleju
4 plastry ananasa
sól, pieprz

Filet pokroić na 8 części, cienko rozbić i uformować okrągłe medaliony, oprószyć delikatnie solą pieprzem i mąką. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Plastry ananasa przekroić na połowę. Mięso zsunąć na bok patelni, a na tłuszczu podsmażyć ananasa. Wlać 300 ml gorącej wody, wsypać SOSER i dobrze rozprowadzić. Całość gotować razem na bardzo wolnym ogniu
10 minut. Medaliony podawać na ryżu z plastrem ananasa.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 10 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 921 kcal
  • 1 porcja 230 kcal

***

WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS